Affiliate Marketing

Affiliate Marketing

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Wat is Affiliate Marketing?

Waarom Affiliate Marketing?

Affiliate Marketing in Nederland

Affiliate Marketing welke bedrijven?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Affiliate Marketing voorbeelden?

Affiliate Marketing aanbieders

Affiliate Marketing netwerk

Online zijn er diverse Affiliate Marketing netwerken te vinden. Deze netwerken bieden jou als Affiliate Marketeer de mogelijkheid om in contact te komen met de verkopende partij. De bekendste Affiliate Marketing netwerken in Nederland zijn:

 • Plug and Pay
 • PayPro
 • Tradetracker
 • Daisycon
 • Awin
 • Tradedoubler
 • LinkPizaa
Veel software-gerelateerde producten hebben een speciale pagina voor Affiliates. In deze gevallen of je niet lid te worden van een Affiliate netwerk. 

Affiliate Marketing producten

Is Affiliate Marketing e-commerce?

Nee, onder Affiliate Marketing wordt niet hetzelfde verstaan als e-commerce. Wel is het zo dat Affiliate Marketing een tool is die ingezet kan worden om een e-commerce business te vergroten. De e-commerce business kan in ruil voor een deel van de omzet (commissies) de marketing vergroten. De verkoper is hierdoor geen tijd en geld kwijt aan de marketing. Als een affiliate vervolgens succesvol één of meerdere producten promoot, krijgt de affiliate hier voor betaald. 

Affiliate Marketing of e-commerce?

Affiliate Marketing of dropshipping?

Is Affiliate Marketing moeilijk?

Op het internet wordt vaak de vraag gesteld of Affiliate Marketing een moelijk business model is. Ons antwoord op de vraag: ‘is Affiliate Marketing moeilijk?’ beantwoorden wij met: nee. 

Affiliate Marketing is één van de meest laagdrempelige manieren om online geld te verdienen. 

Affiliate Marketing als student

Op het forum van de Affiliate Marketing Revolutie kom je regelmatig berichten tegen over succesvolle studenten. Deze studenten verdienen meer geld met hun Affiliate Marketing business dan wat een gemiddeld studiegenoot verdient bij een bijbaan. 

Affiliate Marketing voor- en nadelen

Ook Affiliate Marketing heeft, net als ieder ander online businessmodel zijn voor en nadelen. In onderstaande alinea’s lichten wij de voor- en nadelen van affiliate marketing toe. 

Affiliate Marketing voordelen

De voordelen van Affiliate Marketing zijn:

 • De investering in een Affiliate Marketing business is nihil. Bij de meeste Affiliate Marketing netwerken kan jij je gratis aanmelden om unieke affiliate links te krijgen. Daarna kun je direct starten met het promoten van producten. 
 • Het verdienmodel is een passieve inkomstenbron die continue geld kan opleveren. 
 • Om een Affiliate Marketing business op te zetten, heb je enkel een laptop nodig. 
 • Het inkomen van jouw Affiliate Marketing business bepaal jij zelf. Je kunt deze business zo groot opschalen als jij wilt. 

Affiliate Marketing nadelen

De nadelen van Affiliate Marketing zijn:

 • Het is een online verdienmodel dat tijd nodig heeft indien er geen gebruik wordt gemaakt van betaalde advertenties. 
 • Indien je focust op vindbaarheid in Google, is de concurrentie voor sommige product enorm groot. Ondanks dat je wel gevonden wordt, zullen er altijd websites en blogs een betere positie bemachtigen op Google. 

Affiliate Marketing leren

Om succesvol te worden met affiliate marketing, is het belangrijk om de juiste dingen te doen en veelgemaakte fouten te voorkomen. Het is belangrijk om affiliate marketing te leren. De meest succesvolle marketeers hebben ook skills ontwikkeld en zijn later hun eigen strategieën gaan ontdekken en creëren. De meest eenvoudige manier hoe ook jij affiliate marketing kunt leren zijn:
 
 • Bekijk YouTube video’s. Er zijn op YouTube talloze video’s waarin wordt uitgelegd hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing en wat de voor- en nadelen van Affiliate Marketing zijn.
 • Koop een cursus over Affiliate Marketing. De bekendste affiliate marketing cursussen zijn: de Affiliate Marketing Revolutie, de Affiliate Marketing Domination, Affiliate Marketing in 10 dagen en de Affiliate Formule
 • Netwerken. Op het internet zijn er heel wat online ondernemers te vinden die zich dagelijks bezighouden met het verdienmodel affiliate marketing. Door te netwerken, kan jij alle ins en outs leren over affiliate marketing. 

Hoe begin ik met Affiliate Marketing?

Beginnen met affiliate marketing is heel simpel. 

Een kort stappenplan hoe je kunt starten met affiliate marketing:

1. Doe marktonderzoek naar een product dat je kunt gaan promoten. Veel online aanbieders hebben onder in de footer van de website een link naar het ‘Affiliate Marketing’ programma. Bol.com heeft dit bijvoorbeeld ook in de footer van de website staan. 

2. Verzin een manier om verkeer via jouw unieke Affiliate Marketing link naar de online aanbieders te laten gaan. Dit kun je doen met bezoekers uit Google maar ook met betaalde advertenties (SEA). Je kunt ook affiliate links plaatsen in Facebook groepen of in de beschrijving van een YouTube-video. Hoe meer verkeer jij kunt laten komen via jouw unieke affiliate link, hoe groter de kans dat je meer commissies gaat genereren. 

3. Genereer commissies. Door commissies te generen, ga jij geld verdienen met affiliate marketing. Je kunt dit verdienmodel zo groot maken als je zelf wilt, en je kunt er dus ook eindeloos veel geld mee verdienen. 

Werkt Affiliate Marketing?

Affiliate Marketing zonder website

Let wel op: bij veel affiliate netwerken, worden websites gecontroleerd. Indien jouw website niet voldoet aan de eisen, kan jouw website worden afgekeurd en is het voor die website niet mogelijk om te promoten. Als je hier vragen over hebt, kan je natuurlijk altijd contact opnemen met het betreffende affiliate netwerk. 

Affiliate Marketing zonder KvK

Je kunt starten met affiliate marketing zonder inschrijving bij de Kamer van Koophandel. In Nederland mag je tot een bedrag van €2000,- bijverdienen zonder dat hiervoor een inschrijving vereist is. 

Verdien je meer dan €2000,- met jouw Affiliate Marketing business? Dan dien je jezelf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Je betaalt na inschrijving bij de Kamer van Koophandel 21% BTW over de totale omzet die je maakt met jouw affiliate marketing business. 

Op de website van de Kamer van Koophandel kan je meer informatie vinden over de regelgeving omtrent Affiliate Marketing en de Kamer van Koophandel. 

10 GEHEIMEN VOOR EEN ONLINE INKOMEN!

Download de 10 gratis overalgeld.nl secrets en leer de juiste strategieën voor een online inkomen!

overalgeld.nl-secrets-10-geheimen-voor-een-online-inkomen