boeken-voor-ondernemers-2021

De 10 beste boeken voor ondernemers in 2021

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Als ondernemer moet je er natuurlijk alles aan doen om je kennis iedere keer weer bij te spijkeren. Of het nu gaat om nieuwe verkooptechnieken of om handige tips om nieuwe klanten te werven. Het leerproces staat nooit stil. Om in de woorden van Warren Buffet te spreken: “The more you learn, the more you earn”. Wat zijn dé beste boeken voor ondernemers in 2021 vraag je je af? We hebben in dit artikel de beste boeken voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de beste boeken voor ondernemers en zo weet je precies welke jij niet mag missen in de boekenkast!

Inhoudsopgave

1. How to win friends and influence people – Dale Carnegie

Als ondernemer moet je er natuurlijk alles aan doen om je kennis iedere keer weer bij te spijkeren. Of het nu gaat om nieuwe verkooptechnieken of om handige tips om nieuwe klanten te werven. Het leerproces staat nooit stil. Om in de woorden van Warren Buffet te spreken: “The more you learn, the more you earn”. Wat zijn dé beste boeken voor ondernemers in 2021 vraag je je af? We hebben in dit artikel de beste boeken voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies welke jij niet mag missen in de boekenkast!

Wil jij het boek ‘How to Win Friends and Influence People‘ van Dale Carnegie kopen? Klik dan op onderstaande knop.

2. Makkelijk Verdiend – Ton Verbeek

Een van de vragen die je je als ondernemer met regelmaat zal stellen is de volgende: waarom werk ik eigenlijk zo hard? Geld verdienen is een van de eerste dingen die je te binnen zal schieten. Toch zijn er nog altijd veel ondernemers die bang zijn om de focus te leggen op geld. In dit boek leer je precies wat je kunt doen om meer te verdienen als ondernemer zijnde. Aan de hand van praktische voorbeelden krijg je bijvoorbeeld te zien hoe je jouw businessmodel kunt optimaliseren. Ook staan er handige tips en tricks in voor het verbeteren van de arbeidsethos op het werk. Hoewel je zelf de nodige stappen zal moeten maken laat dit boek je zien dat meer omzet genereren echt niet zo lastig is als je denkt.

Wil jij het boek ‘Makkelijk verdiend‘ van Ton Verbeek kopen? Klik dan op onderstaande knop.

3. Ondernemen met impact – Arko van Brakel

Naast geld verdienen hebben ondernemers vaak een eigenschap gemeen. Dit is dat zij impact willen hebben op de wereld om hun heen. In dit boek laat Arko je zien wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw impact net even wat groter wordt dan voorheen. Hoewel dit boek met name is gericht op bedrijven in de technische sector kunnen ook andere ondernemers een hoop leren. Dankzij dit boek krijg je oog voor bepaalde ontwikkelingen in de samenlevingen en op de manieren waarop je hier op in kunt spelen.

Wil jij het boek ‘Ondernemen met impact‘ van Arko van Brakel kopen? Klik dan op onderstaande knop.

4. Het geheim van Silicon Valley – Wibe Wagemans & Eva Schram

Veel ondernemers kijken op naar de bekende startups die zijn ontstaan in Silicon Valley. Niet zo raar natuurlijk, dit is namelijk hét gebied waar de grootste ondernemingen uit Amerika vandaan komen. Facebook, Twitter en Tesla zijn alle drie ontstaan uit kleine garages en zolderkamertjes. Dit boek laat je zien waarom juist dit gebied zo’n enorm grote rol is aan spelen binnen de internationale economie. Wibe en Eva laten je zien hoe deze bedrijven talent opsporen, mensen aansturen en hun netwerk opbouwen. Na het leven zal je vol met inspiratie zitten om zelf ook aan de slag te gaan.

Wil jij het boek ‘Het geheim van Silicon Valley‘ van Wibe Wagemens & Eva Schram kopen? Klik dan op onderstaande knop.

5. Van werknemer naar ondernemer – Leni Minderhoud

Ondernemer zijn zit echt in je. Dit betekent alleen niet dat iedere ondernemer ook gelijk met zijn of haar eigen bedrijf begint. Er zijn genoeg medewerkers die past later besluiten om de stap te maken richting het ondernemerschap. Behoor jij ook tot deze groep? Dan is dit boek echt iets voor jou. In dit boek laat Leni je zien hoe je deze belangrijke overgang het beste kunt maken en waar je op moet letten. Dankzij praktische tips en overzichtelijke stappenplannen wordt het ondernemen een stuk eenvoudiger gemaakt.

Wil jij het boek ‘Van werknemer naar ondernemer‘ van Leni Minderhoud kopen? Klik dan op onderstaande knop.

6. Zo verkoop je alles – Erwin Wijman

Verkopen is een kunst die je kunt leren. Wil je jouw producten aan de man brengen dan zal je echt aan de slag moeten om jouw verkoop-skills te perfectioneren. Laat dit nu precies hetgeen zijn waar het boek jou meer over leert. Dit boek leert je dat goede resultaten behalen echt niet zoveel hoeft te kosten. Met handige marketingtrucjes ben je in staat om jouw doelgroep sneller en vooral efficiënter te bereiken. Of je nu van plan bent om binnenkort een nieuw bedrijf op te zetten of dat jouw marketing wat achterloopt op die van de concurrent, dit boek zou echt in je boekenkast moeten staan.

Wil jij het boek ‘Zo verkoop je alles‘ van Erwin Wijman kopen? Klik dan op onderstaande knop.

7. Getting things done – David Allen

Als ondernemer zijnde heb je heel de dag dingen aan je hoofd. Van belangrijke mailtjes die je nog moet versturen tot aan de verkoopcijfers van dit kwartaal. Al deze zaken kunnen ervoor zorgen dat je opgebrand raakt als ondernemer. Om te voorkomen dat je na een paar maanden al met een burn-out thuis zit is het verstandig om dit boek een kans te geven. Dit boek laat je zien hoe je meer rust kunt creëren en wat je moet doen om controle te behouden over je leven. Door speciale mentale vaardigheden te ontwikkelen is het mogelijk om altijd weer het hoofd koel te houden tijdens stressvolle tijden. Dit boek is overigens ook geschikt voor de mensen die helemaal geen ambitie hebben om het ondernemerschap op te pakken.

Wil jij het boek ‘Getting thing done‘ van David Allen kopen? Klik dan op onderstaande knop.

8. Think and Grow Rich – Napoleon Hill

Net als How to win friends and influence people is dit boek een klassieker wat eigenlijk bij iedereen in de kast zou moeten staan. Dit boek gaat diep in op de mentaliteit die noodzakelijk is voor succes. Hoewel het boek veel wordt gelezen door ondernemers is het in feite voor iedereen leuk om te lezen. Het centrale uitgangspunt van het boek is dat je gedachten erg belangrijk zijn voor een succesvol leven. Zoals Napoleon Hill het zelf ook wel zegt: Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt”

Wil jij het boek ‘Think and grow rich‘ van Napoleon Hill kopen? Klik dan op onderstaande knop.

9. Geef nooit korting – Jos Burgers

Veel bedrijven stunten met allerlei kortingen wanneer de feestdagen aanbreken of wanneer de oude collectie de deur uit moet. Toch is dit niet altijd de beste manier om het aan te pakken. Jos Burgers laat in dit boek zien waarom het geven van korting zomaar eens een belangrijke oorzaak zou kunnen zijn voor een teruglopend resultaat. Hij stelt dat er genoeg alternatieven zijn waarop je goed met prijsdruk om kunt gaan. Aan de hand van 31 praktische adviezen leer je dat lage prijzen echt niet altijd de beste keuze zijn. Sterker nog, het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat zowel je omzet als je winst toeneemt als je besluit de kortingen te schrappen.

Wil jij het boek ‘Geeft nooit korting‘ van Jos Burgers kopen? Klik dan op onderstaande knop.

10. The $100 Startup – Chris Guillebeau

De mensen die nog altijd volhouden dat je tonnen op de bank moet hebben staan om je eigen bedrijf zouden dit boek vandaag nog moeten bestellen. Alle bekende ondernemers die in dit boek worden beschreven hebben namelijk een ding gemeen: ze zijn allemaal hun bedrijf begonnen met een budget van minder dan 100 dollar. Het boek laat de belangrijkste aspecten zien die bepalen of jouw bedrijf succesvol wordt of niet. Mocht je na het lezen van dit boek helemaal weg zijn van de schrijver dan heb je geluk. Chris heeft namelijk een nieuw boek gepubliceerd met de titel ‘Born for this’.

Wil jij het boek ‘The 100$ Startup‘ van Chris Guillebeau kopen? Klik dan op onderstaande knop.

boeken-voor-ondernemers-2021

Hoewel er nog wel meer boeken voor ondernemers in 2021 te vinden zijn zal je met deze handige selectie al goed op weg zijn. Dit zijn de boeken die echt de basis weten te leggen voor een goede mindset die ingesteld is op groei. Nog veel meer te weten komen over de beste manieren om jouw bedrijf een boost te geven? Blijf dan zeker even hangen op de site. Hier zijn namelijk nog veel meer artikelen te vinden!

Op zoek naar andere boeken die gaan over ondernemen, geld verdienen, mindset en persoonlijke ontwikkeling? Bekijk dan onze boekenlijst.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK
10-Belangrijke-Tips-Voor-Jouw-Online Business-e-book

DOWNLOAD GRATIS E-BOOK

10 Tips Voor Jouw Online Business

10-Belangrijke-Tips-Voor-Jouw-Online Business-e-book

Behoefte aan meer vrijheid? Of wil je een extra inkomen genereren? Download ons GRATIS e-book!