Dropshipping

Dropshipping

Wat is dropshipping?

Wat betekent dropshipping?

Low ticket dropshipping

Producten die vallen onder low ticket dropshipping zijn alle producten met een verkoopprijs van €0,- tot €50,-. Low ticket producten die worden verkocht op Nederlandse en Belgische online webshops, zijn veelal afkomstig uit Azië. Leveranciers die bijvoorbeeld worden gebruikt voor low ticket dropshipping zijn Aliexpress en Alibaba. 

Het is niet per definitie zo dat er gebruik gemaakt moet worden van één van deze Aziatische marktplaatsen. Mocht jij op een punt komen dat jij je dropshipping business verder wilt opschalen, kan je gaan samenwerken met een agent of je aansluiten bij een platform als cjdropshipping

High ticket dropshipping

Dropshipping voorbeelden

Dropshipping vs. Affiliate Marketing

Dropshipping vs. bol.com

Is dropshipping legaal in Nederland?

Dropshipping is zeker legaal in Nederland 

Is dropshipping illegaal of is dropshipping legaal?

Is dropshipping moeilijk?

Of dropshipping moeilijk is, is 

Dropshippen is een toegankelijk business model voor iedereen die ambities heeft om online te ondernemen en interesse heeft in e-commerce. In de praktijk blijkt dat als je niet beschikt over de juiste kennis, men maanden- tot jaren bezig is om succesvol te worden met dropshipping. Beschik je over de juiste kennis of ben je bereid te investeren in kennis (bijvoorbeeld via de Dropship Academy van Joshua Kaats), dan wordt dropshipping veelal niet als ‘moeilijk’ of ‘complex’ gezien. Echter zul je hier wel hard voor moeten werken. Dropshipping is absoluut geen manier om snel geld te verdienen. 

Is dropshipping winstgevend en wat levert dropshipping op?

Marge bij dropshipping

De marge die jij kunt maken bij dropshipping, bepaal jij volledig zelf. De marge bij dropshipping is ook afhankelijk van de vraag en aanbod van het product. Heb jij een uniek product dat door geen enkele andere webshop in Nederland of België wordt verkocht? Dan is de kans groter dat je marges groter zijn. Verkoop jij een product, dat ook door tientallen andere webshops wordt verkocht? Dan is de kans groot dat door het feit dat er veel aanbod is, de prijzen lager worden waardoor ook jouw marge afneemt. 

Om toch cijfers te koppelen aan dit vraagstuk: bij dropshipping kunnen de marges variëren van 1% tot 80%. De procentuele marge bij dropshipping kan je helemaal zelf beïnvloeden. Elementen die invloed hebben op de marge bij de verkoop van jouw dropshipping producten:

  • De verkoopprijs. Door een hogere prijs te vragen voor jouw producten, kan je de marge per product verhogen. 
  • De inkoopprijs. Een lagere inkoopprijs zorgt er voor dat je jouw producten met meer winst verkoopt, waardoor de marges hoger worden. 
  • Marketingkosten. Adverteer jij met Facebook of Pinterest? Om vanuit deze of andere advertentieplatforms verkopen te genereren, kost het budget om sales te genereren. Hoe lager je de kosten per aankoop op advertenties weet te maken, hoe hoger je marge uiteindelijk gaat zijn. 
  • Belasting. Over het verkopen van producten, betaal jij als ondernemer 21% BTW. Om winstgevende marges te hanteren, dien je in beeld te hebben hoeveel BTW jij moet afdragen over de omzet die jij genereert. 
  • Transactiekosten. Werk jij met een payment provider? Payment providers als Mollie of Shopify Payments, vragen een percentage of fee over iedere transactie die wordt gemaakt. Zeker bij low ticket dropshipping, kunnen deze transactiekosten een relatief grote invloed hebben op de marge.  

Let op: zorg er altijd voor de je genoeg marge hebt bij het verkopen van jouw producten, om ook de vaste kosten van je dropshipping business te kunnen betalen. Houd jij deze cijfers en bijbehorende kosten onvoldoende in de gaten? Dan heb je kans dat jouw dropshipping business verliesgevend gaat worden. Zorg er dus altijd voor dat jij de resultaten (ongeacht welk business model jij hebt) van jouw business altijd op orde en in beeld hebt!

Wat kost dropshipping?

Starten met dropshipping zonder geld

Waarom investeren in dropshipping?

Dropshipping welke producten?

Producten voor dropshipping

Dropshipping leveranciers

Dropshipping met snelle levering

Dropshipping met snelle levering is ook mogelijk. Verkoop je in Nederland of België en wil je voor jouw business binnen 1-2 werkdagen kunnen leveren? Dan is het belangrijk om een leverancier te vinden die binnen deze tijd kan leveren. Dit zal waarschijnlijk enkel gedaan kunnen worden door leveranciers uit Nederland en België zelf. 

Je zult op zoek moeten gaan naar een leverancier die in Nederland of België is gevestigd. Dit is geen probleem, maar vaak blijkt in de praktijk dat de prijzen van dit soort leveranciers toch hoger zijn dan leveranciers uit Azië die bijvoorbeeld actief zijn op Aliexpress. 

Dropshipping met Nederlandse leveranciers

Dropshipping met Nederlandse leveranciers is zeker mogelijk. Sterker nog: er zijn momenteel al talloze online webshops die gebruik maken van het logistieke model dropshipping. 

Ben jij van plan om dropshipping te gaan doen met Nederlandse leveranciers? Dan is het een aanrader om high ticket producten te dropshippen. Over het algemeen zijn de marges bij duurdere producten hoger waardoor het als ondernemer ook mogelijk is om deze high ticket producten met winst te verkopen. 

Leren dropshippen met Nederlandse leveranciers? In de High Ticket Dropship Academy (HTDSA) van Joshua Kaats leer jij alles over dropshippen met high ticket producten! Klik dan hier om naar de cursus te gaan. 

Dropshipping met Shopify

E-commerce ondernemers die dropshipping gebruiken als logistiek model voor het versturen van producten, gebruiken Shopify veelal als platform voor het opbouwen van de webshop. Shopify wordt ve

Kun je ook een dropshipping webshop bouwen op een ander platform voor de webshop? Zeker. Je kunt bijvoorbeeld ook denken aan een WordPress webshop in combinatie met de WooCommerce plugin of denken aan andere platforms zoals Magento of Etsy. 

Dropshipping met bol.com

Dropshipping zonder website of webshop

Dropshipping met Aliexpress

Dropshipping zonder Aliexpress

Dropshipping met eigen merk, kan dat ook?

Dropshipping voor- en nadelen

Dropshipping voordelen

Dropshipping nadelen

Problemen bij dropshipping

Allereerst: dropshipping is absoluut geen get-rich-quick methode. 

Dropshipping en retouren

Dropshipping zonder KvK

Dropshipping en belasting betalen

Dropshipping en BTW

Dropshipping en invoerrechten

Low ticket dropshipping

10 GEHEIMEN VOOR EEN ONLINE INKOMEN!

Download de 10 gratis overalgeld.nl secrets en leer de juiste strategieën voor een online inkomen!

overalgeld.nl-secrets-10-geheimen-voor-een-online-inkomen