wanneer-is-iets-een-passief-inkomen

Wanneer is iets een passief inkomen? Het #1 verdienmodel voor een passief inkomen [+€1000/maand?)

Tegenwoordig zal je dit in je omgeving vast wel eens gehoord hebben: een passief inkomen. Maar wat is een passief inkomen en wanneer is iets een passief inkomen? In dit artikel leggen wij uit wat een passief inkomen is, wat het verschil is tussen een actief en een passief inkomen en waarom het van belang is om een passief inkomen te hebben. Tot slot leggen wij je uit met welk verdienmodel jij het beste kunt beginnen om een passief inkomen te gaan verdienen.

Inhoudsopgave

Wat is iets een een actief inkomen?

Bij een actief inkomen, krijg je geld in ruil voor tijd. Dit kan het geval zijn bij ondernemers, maar ook bij werknemers. Als jij als ondernemer een dienst levert aan een bedrijf of consument, wordt je betaald op basis van de uren die je hebt gemaakt. Dit ontvang je vaak éénmalig of éénmalig in termijnen. In dit geval is er sprak van een actief inkomen.

Wanneer is iets een passief inkomen?

Naast een actief inkomen is er ook het passief inkomen. Een passief inkomen heb je wanneer je niet direct hoeft te werken voor je geld. Je herkent een passief inkomen aan:

 • Je krijgt niet betaald voor het aantal uren dat je werkt. Ook staan tijd en geld meer los van elkaar. Je hoeft dus niet persee 4 x 40 uur te werken om evenveel betaald te krijgen als een gemiddeld maandloon.
 • Je krijgt betaald voor je werk op willekeurige momenten. Dit kan bijvoorbeeld ook zijn wanneer je aan het slapen bent. Stel je doet aan affiliate marketing, kan het zo zijn dat je geld verdient als je aan het slapen bent of als je geniet van een ontspannen zonvakantie.
 • Vooraf lever je veel inspanning en op lange termijn blijf je hier geld aan verdienen. Denk bijvoorbeeld aan een online cursus. Deze hoef je maar één keer te maken. Daarna kan je de cursus blijven verkopen en er op passieve wijze geld mee verdienen.

Zelf ben ik al jarenlang bezig met het opbouwen van een passief inkomen. Inmiddels verdien ik ‘leuk’ geld met mijn passieve inkomenstenbronnen. Dit heeft van te voren tijd gekost, maar levert mij nu wel de vrijheid waar ik altijd voor heb gewerkt. Vergeet daarom nooit je lange termijn doel. Als je niet op geeft ga je heel ver komen en uiteindelijk ook de vrijheid behalen.

Het verschil tussen een actief inkomen en een passief inkomen

Er zit een groot verschil tussen een actief inkomen en een passief inkomen. De verschillen tussen een actief inkomen en een passief inkomen:

 • Bij een actief inkomen ruil je tijd voor geld en bij een passief inkomen is dit niet zo.
 • Bij een passief inkomen investeer je vooraf veel tijd, om op lange termijn geld te kunnen blijven verdienen.
 • Bij een actief inkomen is het resultaat op korte termijn zichtbaar. Bij een passief inkomen komt het resultaat vaak pas later maar is het resultaat over een langere periode gezien wel beter.

Gemiddeld gezien hebben mensen vaak een actief inkomen, omdat ze geld verdienen met hun dagelijkse baan. Een passief inkomen is absoluut niet slecht. Toch zijn wij van mening dat het tegenwoordig niet onmogelijk is om een passieve inkomstenbron op te zetten. Wij leggen je uit waarom het hebben van een passief inkomen een must is.

Waarom het hebben van een passief inkomen een must is

In je leven wil je niet afhankelijk zijn van één inkomstenbron. Dit zorgt er voor dat je onnodig risico’s loopt. Een passief inkomen waarmee je geld verdient zonder dat je hier actief voor werkt, zorgt voor een back up in je leven. Raak jij door wat voor reden dan ook jouw baan kwijt? Dan kan je (voor een deel) terugvallen op jouw passieve inkomstenbron.

Het hebben van een passieve inkomstenbron kan je leven makkelijker maken. Heb je net te weinig geld om meerdere keren per jaar op vakantie te kunnen? Met een passieve inkomstenbron kun je snel al honderden tot duizenden euro’s per maand verdienen.

Door te werken aan een passief verdienmodel, kan je op lange termijn ook nog eens genoeg geld verdienen om je negen-tot-vijf baan definitief op te zeggen. Dit moet je natuurlijk alleen doen als je hier behoefte aan hebt.

Hoe genereer ik een passief inkomen?

Een passief inkomen kun je genereren op verschillende manieren. Het belangrijkste is om een verdienmodel toe te passen of te bedenken, waarbij je niet actief hoeft te werken om geld te verdienen. De beste manieren om een passief inkomen te genereren zijn:

Je bent vrij om te bepalen welk passief verdienmodel jij op kunt gaan zetten om altijd en overal geld te kunnen verdienen. Toch is er één passief verdienmodel dat volgens ons de meest makkelijke manier is om overal geld mee te verdienen.

wanneer-is-iets-een-passief-inkomen

De makkelijkste manier om een passief inkomen te genereren

De beste manier om een passief inkomen te genereren is affiliate marketing. Affiliate marketing is een verdienmodel waarbij je producten van iemand anders promoot. Promoot jij de producten met succes. Dan krijg jij in ruil voor de gegenereerde omzet een commissie. De hoogte van de commissie verschilt per product. De commissie

Waarom affiliate marketing als passieve inkomstenbron

Affiliate Marketing is één van de beste vormen . Waarom affiliate marketing één van de beste online verdienmodellen is:

 • Je passieve verdienmodel loopt 24/7 door. Met affiliate marketing heb jij een business die altijd door draait, omdat alles via het internet gaat. Jij hoeft dus niet aan het werk te zijn om geld verdienen met affiliate marketing.
 • Je hebt alleen een laptop en een internetverbinding nodig.
 • Je kunt starten met affiliate marketing zonder een investeringsbudget.
 • Je neemt geen risico’s in vergelijking tot bijvoorbeeld crypto en beleggen. Affiliate marketing heb je compleet in eigen hand en is vrijwel risicoloos.
 • Met affiliate marketing kun je oneindig schalen.

Is affiliate marketing echt zo eenvoudig om een passief inkomen mee te genereren? Nee. Affiliate marketing heef tijd nodig. Zeker als je kiest om op basis van gratis bezoekers vanuit Google producten te promoten, zal het project langer duren. Vind je een winstgevende formule met betaalde advertenties? Dan kun je sneller een passief inkomen gaan genereren met affiliate marketing.

Affiliate marketing is echt het beste verdienmodel als het gaat om een passieve inkomstenbron. Om te starten met affiliate marketing heb je geen voorkennis en geld nodig. Ik kwam een aantal jaar geleden in aanraking met affiliate marketing en inmiddels is dit voor mij serieuze business. Dit allemaal dankzij inspiratiebron Jacko Meijaard en zijn cursus de Affiliate Marketing Revolutie. Het is ongelooflijk hoe een cursus van maar €47,- jouw lange termijn inkomen kan beïnvloeden.

Passief inkomen met affiliate marketing

Om te starten met affiliate marketing, heb je twee hoofdelementen nodig. Als eerste is het van belang om te zorgen voor een product dat je kunt gaan promoten. Als tweede, heb je verkeer van een warme doelgroep nodig die via jouw unieke affiliate linkjes bij jouw partner over gaan tot aankoop.

Om op lange termijn een passief inkomen te genereren, is het van belang om de volgende stappen te volgen:

 • Maak een website over een product in een nichemarkt waar jij een passie voor hebt. Heb jij een voorliefde voor piano spelen? Kies dan voor muziek of piano niche?
 • Zorg voor genoeg content, zodat Google je website kunt vinden. Dit kun je eventueel ook doen met betaalde advertenties.
 • Link bezoekers door naar het affiliate product door overtuigend over het product of de dienst te schrijven.
 • Genereer affiliate commissies.
 • Zorg er voor dat je dit verdienmodel kunt herhalen, zodat je een continue passief inkomen hebt.

Wil jij nu al meer leren over affiliate marketing? Jacko Meijaard legt jou van A-Z uit hoe jij vandaag nog geld kunt gaan verdienen met affiliate marketing in de Affiliate Marketing Revolutie. Je kunt hier klikken om naar de cursus te gaan.

Affiliate marketing producten

Welke producten adviseren wij te promoten? Dit zijn producten waarbij klanten vast zitten aan maandelijkse of jaarlijkse kosten. Deze producten zorgen veelal voor de beste goede passieve inkomstenbron. Dit omdat jij als affiliate ook iedere maand een recurring commissie krijgt. Voorbeelden van producten die jij op basis van recurring commissies kunt promoten zijn:

 • Plug & Pay. Dit is software voor het maken van een betaalpagina. Ook hier kun jij andere affiliates aan koppelen, zodat zij extra omzet voor je kunnen genereren.
 • Phoenix. Dit is software waarmee je eenvoudig een website kunt bouwen zonder technische kennis en ervaring.
 • Huddle. Als je een cursus wilt maken en verkopen, is dit geschikte software. Deze software kun jij promoten als affiliate in ruil voor recurring commissies.
 • Elementor. Dit is een pagebuilder voor WordPress, waarmee jij zelf websites bouwt.

Starten met Affiliate Marketing?

Is je interesse gewekt en wil jij nu starten met affiliate marketing? In de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard leer jij van A-Z hoe jij een affiliate marketing verdienmodel op kunt bouwen. Klik op deze link om naar de cursus te gaan of druk op onderstaande button.

affiliate-marketing-revolutie
Wil jij een online passief inkomen genereren?
Leer geld verdienen met Affiliate Marketing!

Populaire blogs

10 GEHEIMEN VOOR EEN ONLINE INKOMEN!

Download de 10 gratis overalgeld.nl secrets en leer de juiste strategieën voor een online inkomen!

overalgeld.nl-secrets-10-geheimen-voor-een-online-inkomen